Net Whizz
Image default
Woning en Tuin

Lekker frisse was door de was buiten te drogen

Wil je graag dat je wasgoed lekker fris ruikt? Dan is het een goed idee om je wasgoed na het wassen lekker buiten op te hangen. De buitenlucht gaat lekker door je kleding, handdoeken, theedoeken, beddengoed en andere wasgoed heen waardoor het heerlijk ruikt. Je kunt wasgoed natuurlijk op een aantal manieren buiten ophangen. Niet iedereen heeft hier ruimte voor. We bespreken daarom de mogelijkeden in dit artikel.

Droogmolen

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een droogmolen. Waar vroeger vaak een waslijn werd gekozen met vaste palen en draad gaan mensen nu vaak voor de droogmolen die met een gat in de grond wordt geplaatst. De droogmolen kun je uitklappen en draaien en kun je in verschillende groottes krijgen. Of je nu een kleine of grote tuin hebt, of veel of weinig wasgoed er is vaak wel een droogmolen geschikt voor jouw tuin. Doordat je deze eenvoudig kunt inklappen en zelfs opruimen staat de droogmolen ook niet de hele tijd in de weg als je iets minder ruimte hebt.

 

Er zijn veel verschillende droogmolens te koop. De beste en meeste bekende droogmogelens zijn van Brabantia.

Wasrekje

Als je geen ruimte hebt voor een droogmolen dan kun je voor een wasrekje gaan. Een wasrekje is wat compacter en kun je vaak zowel in de kleine tuin als ook op een balkon kwijt. Je hebt staande rekjes maar ook wasrekjes die je kunt ophangen aan de deur of aan de muur.

Wasgoed in de winter drogen

In de winter kan het natuurlijk lastig zijn om je wasgoed buiten goed droog te krijgen. Vaak wordt er dan een rekje binnen gezet of komt de wasgoed in het trapgat te hangen. Ook zijn er mensen die in de winter een droger gebruiken. De gewassen kleding kan daardoor wat muffig ruiken en niet zo lekker fris als dat het buiten op de droogmolen of een droogrekje heeft gehangen. Je kunt dit oplossen door tijdens het wassen in de wasmachine wasparfum toe te voegen aan de was. Dit is een wasgeurtje die je in super veel verschillende geuren kunt open om zo je was heerlijk te laten ruiken. Ook de handdoeken ruiken er zo lekker van, als je deze in de badkamer legt ruik je de heerlijke geur ook een tijdje in de badkamer.