Net Whizz
Image default
Aanbiedingen

Onvoldoende voeding voor vogels, wat nu?

We kunnen er tegenwoordig eigenlijk niet meer omheen: Het is voor vogels steeds moeilijker om de juiste nest- en eetplekken te vinden. Want mede dankzij mensen die hun tuinen omgooien en vol leggen met tegels is het voor de vogels lastig om die plekken te vinden. Vroeger waren er meer dan voldoende nestplekken te vinden en lag het voer letterlijk voor het oprapen. De oplossing voor dit probleem kan simpel zijn. In deze blog vertellen we niet alleen hoe jij meer vogeltjes naar je tuin lokt, maar ook hoe je de beestjes helpt aan voldoende eet- en nestruimte. 

 

Nestkastjes

Een simpele oplossing voor het nest-probleem is het ophangen van één of meer nestkastjes. Je zult merken dat zodra het kastje hangt, de vogels al snel naar jouw tuin zullen komen om te settelen. Nestkastjes zijn er voor gemaakt om de vogels een veilige plek te bieden waar ze kunnen nestelen. Als er eenmaal eieren zijn uitgekomen in de kastjes die in jouw tuin hangen, is de kans ook groot dat die vogeltjes weer terug keren om daar zelf op hun eieren te broeden. one big happy vogel familie in jouw tuin dus!

 

Zorg voor voldoende vogelvoer

Zoals we al eerder benoemde is er een soort voedselschaarste ontstaan onder vogels. Het is voor de beestjes niet alleen moeilijker om voedsel te vinden, maar ook de kwaliteit van het voer is achteruit gegaan.Gelukkig is het voor ons mensen een kleine moeite om de vogels een handje te helpen. Door hier en daar vetbollen op te hangen en vogelvoer te strooien trek je de vogels naar je tuin. en help je ze enorm bij hun zoektocht naar voedsel. Ook zullen deze vogeltjes vaak terug komen en dat zorgt voor veel leven in de tuin. Vooral in combinatie met een nestkast werkt dit geweldig. De vogels hebben nu een veilige plek om te eten en te nestelen. 

 

https://www.vogelhuisjes.nl/