Net Whizz
Image default
Woning en Tuin

Waarom EPDM Lijm uit een drukvat in plaats van een spuitbus

Het meest gebruikelijke drukvat waarvoor epdm lijm gebruikt wordt is een kogelkraan, die ontworpen is om met een handvat gedraaid te worden. Wanneer de hendel op een kogelkraan in één richting wordt gedraaid, leidt dat ertoe dat de klepel tegen de kracht van een inwendige veer van zijn zittingoppervlak wordt weggetrokken, zodat water of een andere vloeistof kan passerendoor het ventiel. Dit heet “de klep openen”. Om de kogelkraan te sluiten, wordt door de hendel in tegengestelde richting te draaien de klepel van zijn zittingoppervlak weggetrokken en zo de doorstroming geblokkeerd.

Epdm lijm is een soort kleefstof die voor een hele reeks verschillende toepassingen gebruikt kan worden. Epdm lijm wordt vaak op drukvaten aangebracht om een stevige afdichting te maken tussen het vat en zijn deksel. Epdm lijm heeft een hechtende kwaliteit, waardoor hij zich stevig hecht aan de materialen waarop hij wordt aangebracht. Daarom wordt epdm lijm voor dit gebruik in de industrie algemeen gebruikt sinds 1942, toen het voor het eerst in de productie werd gebracht

Epdm lijm heeft verschillende voordelen als je het op drukvaten wilt aanbrengen. Het geeft een betere afdichting dan bijna elk ander typevan lijm. Ook is er geen primer nodig, want epdm lijm heeft er geen nodig om effectief te werken. Tenslotte vormt het een sterkere verbinding met metalen oppervlakken dan andere lijmsoorten doen.

Het nadeel van epdm lijm is dat het met de hand aangebracht moet worden en dat het enkele uren kan duren voor het goed droog is, afhankelijk van hoedik het wordt aangebracht. Ook zal epdm lijm, als hij op enig moment aan oplosmiddelen of water wordt blootgesteld, vervangen moeten worden.

Koop EPDM lijm want het is de beste manier om elk soort dakbedekking af te dichten. Het kan gebruikt worden op daken van rubber, plastic, of metaal. De lijm vormt een waterdichte afdichting die lekken voorkomt en de levensduur van je dak verlengt.

 

https://www.spuitlijmconcurrent.nl/epdm-lijm/