Net Whizz
Image default
Woning en Tuin

Een mooie onderhoudsvrije tuin

De term mooi is natuurlijk mening gebonden. Dat geldt ook bij een onderhoudsvrije tuin. Want wat voor de één een mooie onderhoudsvrije tuin is is voor de andere spuuglelijk. Wat wij onder een mooie onderhoudsvrije tuin verstaan is een tuin die aan al uw wensen voldoet. De tuin moet de sfeer uitstralen waar u naar op zoek bent. De tuin moet bij u als persoon passen, maar het is ook van groot belang dat de tuin past bij de sfeer en de uitstraling van de woning. Een interessante ontwikkeling is daarbij dat de sfeer van een oude woning goed matched met een moderne onderhoudsvrije tuin. Je ziet dan ook veel oude huizen met een mooie strakke onderhoudsvrije tuin.

Laat een mooie onderhoudsvrije tuin geen saaie uitstraling geven

Soms kan een onderhoudsvrije tuin een saaie en sfeerloze uitstraling hebben. Het begrip “onderhoudsvrij” is in die gevallen vaak te letterlijk genomen en dat is zonde, want een onderhoudsvrije tuin hoeft absoluut niet saai te zijn. Sterker nog, een onderhoudsvrije tuin kan enorm veel uitstraling hebben.

Om ervoor te zorgen dat een onderhoudsvrije tuin geen saaie uitstraling heeft is het van belang dat de tuin in balans is. Die balans moet dan terug te vinden zijn in de verhouding tussen de tuinbestrating, het groen, eventueel water in uw tuin, de kleursamenstelling en de gebruikte materialen. Een tuin met te veel beton elementen kan al snel saai zijn. Echter kan een tuin waarin warme of juist lichte kleuren worden toegepast en waarin materialen zoals hout, beton en kunststof worden verwerkt een geweldige sfeer tot zijn recht brengen.

Een mooie onderhoudsvrije tuin begint altijd met het laten maken van een tuinontwerp

Voordat u kunt genieten van uw mooie onderhoudsvrije tuin is het belangrijk om na te denken wat u wel en niet in uw tuin terug wilt zien. Door op die manier te werk te gaan kunt u een prioriteitenlijst opstellen die u vervolgens aan een tuinarchitect kunt presenteren. Op basis van uw wensen kan een tuinarchitect een mooie onderhoudsvrije tuin voor u ontwerpen en gelukkig is dat tegenwoordig helemaal niet meer zo duur. Veel tuinarchitecten gebruiken voor hun tuinontwerpen een standaard opzet die zijn vervolgens op basis van uw wensen aanpassen. Hierdoor blijven de totale kosten voor het ontwerp zeer laag. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een maatwerk tuinontwerp te laten maken, maar in de praktijk betaalt u dan vaak onnodig een te hoge prijs.

Vergelijk de prijzen voor uw mooie nieuwe onderhoudsvrije tuin

Zowel voor het laten maken van een tuinontwerp als voor het aanleggen van een onderhoudsvrije tuin kunnen de prijsverschillen aanzienlijk zijn. Het is naar ons idee dan ook belangrijk om voor het tuinontwerp de prijzen van tuinarchitecten te vergelijken en voor het aanleggen van de tuin de prijzen van hoveniersbedrijven te vergelijken. Het kan echter ook het geval zijn dat u de prijzen van hoveniersbedrijven niet hoeft te vergelijken omdat de tuinarchitect een samenwerkingsverband met een hoveniersbedrijf heeft. Realiseert u zich echter wel dat u nooit verplicht bent om van dergelijke diensten gebruik te maken. Indien u dat wenst kunt u ook uw tuin door een eigen gekozen hoveniersbedrijf laten aanleggen. U bent immers de klant en de klant is koning.

https://www.vergelijkhoveniers.nl

Gerelateerde artikelen

Kan ik mijn eigen verhuizing regelen?

Hoe bedreigt een kever de iep?

Een hovenier Amersfoort voor het onderhoud van uw tuin