Net Whizz
Image default
Woning en Tuin

Verschillende hout soorten

Hout soorten kun je in diverse soorten en maten verkrijgen. Hieronder hebben we enkele op een rijtje gezet.

Amerikaans eiken houten vloer

Zo heb je Amerikaans eiken houten vloeren; deze heeft harde eigenschappen maar is bleek van kleur. Verder heeft het een lichtere tint met een langgewerkte nerftekening; deze wordt vaak gebruikt voor eiken vloeren.

Frans eiken vloer

De Frans eiken vloer heeft meer een bourgondische uitstraling en is een bekende eik vloer. Het heeft een zachte kleur en de tekening is redelijk rustig. Je kunt de vloer goed gebruiken op veel plekken omdat deze vrij stevig is.

Europees eiken vloer

De Europees eiken vloer heeft een donkere tekening in noest en nerf. De vloer gaat lang mee en is vrij hard; hierdoor zal vergeling ook veel langer uitblijven. Bovendien heeft het een eigen karakter en kant het vaak geschuurd worden.

Oost- Europese vloer

De Oost- Europese vloer is qua groeiproces langzamer en deze groeit vooral in koudere gebieden op. Het hout is vrij hard en het heeft zwarte delen waardoor het een robuuste uitstraling heeft.

Frans grenen vloer

De Frans grenen vloer is daarentegen weer redelijk zacht. Het heeft een tekening van noest en nerf en het heeft een gele optiek. Grenen kan goed bewerkt worden met kleurolie of kleurbeits.

Prijzen en manieren om houten vloeren te leggen

De prijzen voor deze verschillende vloeren lopen nogal uiteen en ze zijn ook divers bij de onderlinge vloerenleveranciers. Je kunt je het beste goed van te voren laten informeren over de diverse mogelijkheden.

Houten vloeren kunnen verspijkerd, geschroefd, verlijmd worden of los worden gelegd. Het is echter best een specialistisch werkje dit voor elkaar te krijgen dus kun je dit beter aan een professional uitbesteden.

Zwevende parketvloeren kun je echter door middel van specifiek gereedschap zelf leggen. Eerst moet je de vloer dan wel een aantal dagen acclimatiseren; hierdoor zal de vloer minder snel gaan scheuren.

https://www.parket-winkel.be