De meeste gebruikte printer in zowel de zakelijke als de particuliere markt is nog steeds continuous inkjet printer.  Een echte QR code printer die men alleen voor QR codes gebruikt is er niet maar met gewone printers zoals een inkjet- of laserprinter kan je ook QR codes afdrukken.  Een QR code bezit enkele handige mogelijkheden die je bedrijf kunnen helpen. In China hebben ze hier al handig gebruik van gemaakt door geen producten meer in de winkel te positioneren maar om de  er foto’s van de producten te plaatsen en dat de klanten de codes moet scannen en de producten voor hen verzameld worden in het magazijn. 

De laatste nieuwigheid in de printer wereld is nog  steeds de veelbelovend 3D printer. De 3D printer  is enorm populair geworden door oneindige mogelijkheden die het in verschillende sectoren kan voortbrengen. Momenteel is de printer nog niet in massa productie omdat de prijs van deze printer nog steeds te hoog liggen voor de gewone mens.  De 3D printer heeft in veel  sectoren  de mogelijkheid om voor een sterke vooruitgang te zorgen.   In de architecten wereld en ziekenhuize gaat er binnen een enkele jaren ongetwijfeld een doorbraak  komen voor de 3D printer omdat dan gewoonweg niet mogelijk is om de concurrentie aan te gaan.  

Tegenwoordig heb je ook kleine hand printers  die je kan verbinden met je gsm en dat je zo een foto kan trekken en deze op het moment zelf direct kan afdrukken via de kleine printer.  Dit zal ongetwijfeld ook we leen hype worden. Het is eigenlijk het zelfde principe gelijk de fototoestellen van vroeger waarmee je foto direct werd afgeprint maar dan met je gsm en natuurlijk stukken betere kwaliteit.  Ookal is deze printer ook handig, kijkt zo goed als iedereen reikhalzend uit naar het moment dat de 3D printer  in massaproductie zal gaan en voor iedereen betaalbaar is.

http://www.kba-metronic.com/