Net Whizz
Image default
Dienstverlening

Wonen in een Amsterdams grachtenpand: wie wil dat nou niet?

Wonen aan de grachten van Amsterdam is voor veel mensen een droom die echter voor weinigen is weggelegd. Voor een historisch pand in Amsterdam betaal je tegenwoordig al gauw miljoenen euro’s. Daarbij zijn oude Amsterdamse panden ook nog eens duur in onderhoud. Het verbouwen of renoveren van een 17e-eeuws grachtenpand, herenhuis of ander oud pand in Amsterdam vraagt om kennis en vakmanschap van Elektricien Amsterdam 247

Het historische karakter van de Amsterdamse grachtengordel 

Veel van de panden langs de Amsterdamse grachten hebben een indrukwekkend verleden. De Singel, de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht zijn onderdeel van de Amsterdamse grachtengordel. Het is niet voor niets dat grachtengordel is opgenomen op de lijst van Werelderfgoed. De meeste grachtenpanden in Amsterdam zijn gebouwd tijdens of na de Gouden Eeuw, een historische periode van glans en glorie. Destijds werden de herenhuizen bewoond door rijke kooplieden en leden van de adel. 

Als je in Amsterdam bent, zou je echt eens binnen moeten kijken in een grachtenpand. Aan de buitenkant herken je een grachtenpand aan de gevel en de hoogte. Daarnaast zie je vaak aan de bovenkant van het huis een haak of hijsbalk. Deze werd in de 17e eeuw gebruikt om goederen en meubilair naar boven te hijsen. 

Grachtenpanden bewonderen in het centrum van  Amsterdam

Al eeuwenlang worden de Amsterdamse grachtenpanden betrokken door welvarende mensen. Dit is een reden waarom de grachtenpanden er nog steeds zo gaaf uitzien, want het restaureren en renoveren van deze panden kost bakken met geld. Wonen aan de Amsterdamse grachten is een van de grootste privileges. Gelukkig kan je de panden gratis bewonderen van de buitenkant. Wandelen langs de prachtige winkels, cafeetjes en restaurants is een van de leukste dingen die je kunt doen in het centrum van de hoofdstad. Heb jij al eens een grachtenpand van de binnenkant gezien?