Net Whizz
Image default
Dienstverlening

Zal Hypnose voor Angst Werken voor Jou?

Heb jij regelmatig angstaanvallen? Maakt rijden in druk verkeer je ongemakkelijk? Begin je te zweten als je een presentatie moet doen of laat praten met je baas je hart op hol slaan? Als je op één van die vragen ja hebt geantwoord, heb je een vorm van angststoornis. Je kan daarom hypnose voor angst uitproberen. 

In veel gevallen is een beetje kriebels of spanning een goed teken dat je bezorgd bent over hoe je komende prestatie zal lopen, maar in veel gevallen kunnen deze angstgevoelens sterker worden en verlammend werken. In extreme gevallen kunnen deze angst of paniekaanvallen leiden tot pleinvrees en ervoor zorgen dat je opgenomen moet worden.

Gerapporteerde gevallen van angst treffen twee op één vrouwen op mannen. In veel gevallen kan angst teruggevonden worden in genetische of biologische oorzaken, niet per se neurologische gevallen.

Als een genetische oorzaak de oorzaak blijkt te zijn kan angsthypnose gebruikt worden om de symptomen te behandelen en het gemakkelijker te maken om met dagdagelijkse bezorgdheden om te gaan. Als de oorzaak van de angst biologisch is, zal het uitschakelen of behandelen van het biologische probleem de symptomen doen verminderen eens de behandeling beëindigd is. Hypnose kan gebruikt worden om iemands zelfvertrouwen te verbeteren nadat de oorzaak of angst is weggenomen.

Als de angstaanvallen te wijten zijn aan een mentale staat met psychologische oorsprong, wordt er beroep gedaan op een combinatie van hypnose en traditionele psychotherapie. Hoe vind je een goede hypnotherapeut? Je kan op onze website www.depsycholoog.nl/eindhoven kijken om psychologen te vinden die ook hypnotherapie aanbieden. De psychologen op onze website zijn allemaal gecertifieerd.

Gecertifieerde psychologen kunnen de belangrijkste oorzaken van iemands angst, fobie of probleem achterhalen en bekijken wat de beste therapie en behandelingsmethode is om de problemen van de patiënt te verlichten. Hypnose voor angst bestaat uit scripts die de relaxatiestaat van de patiënt tijdens zijn dagelijkse routine helpt verhogen. Het zal de patiënt ook helpen focussen op de positieve kant van angstvrij blijven. Hypnose voor elk type angststoornis gebruiken kan een basis van positieve gevoelens opbouwen die elk angst gerelateerd probleem waaronder fobieën, angsten door stress en zelfs helpen met gewichtsverlies of het stoppen met roken of drinken.

https://www.depsycholoog.nl/eindhoven