Net Whizz
Image default
Bedrijven

Waarom zou je een professionele tekstschrijver inhuren?

Als je een website hebt dan wil je natuurlijk dat deze goed wordt gevonden. En dus doe je je best om teksten laten schrijven die aanspreken en die dan ook hopelijk door veel mensen worden gelezen. Maar vaak komen mensen erachter dat dat schrijven nog niet meevalt. Want een goede timmerman is nog geen goede tekstschrijver, en dat geldt ook voor een zeer vakbekwame pedicure. Daarom is het soms verstandig om SEO teksten te laten schrijven voor je website door een professionele tekstschrijver.

Waarom moet ik SEO teksten laten schrijven?

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Als de teksten op je website ‘SEO proof’ zijn dan bevatten e zoektermen waar veel internetgebruikers op zoeken. En die zoektermen worden opgepikt door bekende zoekmachines zoals Google. Conclusie: Een tekst met de juiste zoektermen zorgt ervoor dat jouw website hoog in de zoekresultaten komt als een internetbezoeker ene bepaalde zoekterm invoert. De timmerman moet bijvoorbeeld te vinden zijn in combinatie met de plaatsen inde regio waar hij werkt. De pedicure heeft doorgaans alleen klanten in de eigen woonplaats en directe omgeving. De plaatsnamen in combinatie met ‘timmerman’ of ‘pedicure’ moeten dus prominent op de website terug te vinden zijn. Daar zijn SEO teksten voor bedoeld.

Niet overdrijven met zoekwoorden

Bij het schrijven van SEO proof content is het zaak om het gewenste zoekwoord ook weer niet te vaak te gebruiken. Google en zijn collega’s worden steeds slimmer en zien het als spam als je je zoekterm om de drie zinnen laat terugkomen. Een zoekwoord dichtheid van rond de 1,5% is meestal wel voldoende. Ook hier houdt een ervaren SEO tekstschrijver rekening mee als hij of zij voor jou aan de slag gaat om webteksten te schrijven.

Is een tekstschrijver inhuren duur?

Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan het laten schrijven van goede Seo teksten voor je website. Maar als dit vervolgens meer orders, bestellingen of klanten oplevert dan verdien je die investering razendsnel weer terug. Daarom kiezen steeds meer website bezitters ervoor om een ervaren tekstschrijver in te schakelen om de teksten op de website te schrijven of te herschrijven zodat ze zogen voor een goede score bij de bekende zoekmachines.

https://www.textmakelaar.nl/