Hier en daar zijn er een aantal elektra werkzaamheden die je zelf zou kunnen uitvoeren wel moet je altijd goed op je hoede zijn omdat fouten erge ongelukken kunnen veroorzaken. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen dan kan je altijd een gespecialiseerde elektricien inschakelen die de werkzaamheden voor je kunt uitvoeren.

Elektra werkzaamheden die je zelf kunt uitvoeren

Werkzaamheden die je zelf zou kunnen uitvoeren is bijvoorbeeld het vervangen van een lamp. Hierbij kan je zelf makkelijk het ene losschroeven en het andere weer vastmaken. Wel zijn er natuurlijk zoals andere werkzaamheden een aantal punten waar je goed op moet letten. Zo moet altijd de stroom in het hele huis uit zijn, vaak kan je ook de stroom op een bepaald contact uitzetten maar voor de veiligheid is het aan te raden om de stroom in het hele huis uit te zetten. Ook moet je opletten dat elektradraden niet ergens tussen komen te zitten. Dit is belangrijk omdat de draden hierdoor kapot kunnen gaan en dat kan zorgen voor grotere problemen zoals brand. Stopcontacten vervangen, apparaten aansluiten of repareren kan je ook prima zelf doen alleen moet je er op letten dat de stroom eraf is en dat je netjes te werk gaat met de elektradraden.

Elektra werkzaamheden die je niet zelf kunt uitvoeren

Grote werkzaamheden in de meterkast of groepenkast kun je het best even laten liggen. Hierin worden namelijk veel fouten gemaakt en de kennis die de meeste mensen hebben is vaak niet genoeg. Ook zijn er vaak speciale regels waaraan iemand moet voldoen als er aan de meterkast wordt gewerkt, en zo zijn er ook regels waar mensen aan moeten voldoen als ze met elektriciteit aan de slag gaan. Deze regels of eisen worden ook wel de NEN normen genoemd, wanneer je hier niet over beschikt kun je het best een elektricien inschakelen. Ook in de badkamer gelden speciale regels en in de tuin, let hier dus goed op. Ook kun je het beste storingen achterwege laten omdat dit goed opgelost moet worden, zo kan je er zeker van zijn dat de storing minder snel terugkomt.

Ben je toch niet helemaal zeker van je zaken dan kan je altijd nog een gespecialiseerde elektricien inschakelen, het kan hierbij wel belangrijk zijn om te laten weten wat je zelf al hebt uitgevoerd aan werkzaamheden.

 

Categories:Bedrijven
Published on :Posted on