Net Whizz
Image default
Bedrijven

Van den Bergh Rietdekkers is er voor u!

Wat is het toch een mooi beeld: een prachtig goudgeel rieten dak. Glinsterend in de zon of door regenwater na een flinke plensbui. Op een oude, authentieke boerderij in de polder of op een vrijstaande villa in een lommerrijke omgeving. Een prachtig gezicht. Resultaat van rietdekkers die hun vak met trots uitoefenen.

Voor iedere rieten kap gebruiken wij uitsluitend kwaliteitsriet. Daarbij kiezen we altijd voor het riet dat het meest geschikt is voor het type dak. Altijd een eersteklas natuurproduct geselecteerd bij riettelers en rietleveranciers met wie wij een lange relatie hebben.

‘Rietdekker zijn is meer dan een ambacht. Het is een ‘manier van leven’ waarin we onze hang naar een mooi en eerlijk product kwijt kunnen,’ zegt Wiebe van den Bergh, oprichter en eigenaar van Van den Bergh Rietdekkers.

Wat is echt belangrijk bij het ontwerpen van een huis met een rietendak? We geven een paar tips die u op weg helpen naar een kwalitatief goed dak.

Te vlakke dakkapellen, schoorsteen op een mooie, maar technisch onhandige plek: zomaar een paar voorbeelden van bouwtekeningen die we onder ogen kregen. Voor een goed dak niet handig. Maar hoe moet het dan wel? Kernwoorden zijn ook nu weer: licht en lucht. En altijd: goed advies.

Hoe meer licht en lucht, hoe beter het riet droogt. Hoe steiler, hoe sneller het riet droogt. Dampdichte folie is ook een belangrijk punt. Technischer nu, maar zeker niet minder belangrijk: gebruik voor de dakconstructie altijd een dampdichte folie. Met de schoorsteen moet u ook rekening houden. Denk goed na over de plaats van de schoorsteen. Niet iedere plek is technisch even handig. Onderhoud is een belangrijk onderdeel. De aanschaf van het rieten dak is nog maar het begin van jarenlang plezier ervan. En zoals ook het houtwerk van het huis regelmatig geschilderd moet worden, is ook onderhoud aan het riet belangrijk.

https://www.rietwerk.nl/