Net Whizz
Image default
Bedrijven

Zo bespaar je makkelijk energie

We gebruiken allemaal energie. We gebruiken energie voor allerlei soorten dingen zoals de was doen, televisie kijken, koffie zetten, thee zetten, telefoons opladen, koken, een gerecht opwarmen, de was doen en nog veel meer. Energie is eigenlijk onmisbaar. We gebruiken allemaal energie, maar we gebruiken veel meer energie dan nodig is. En dit hebben de meeste mensen niet eens door. We kunnen heel veel energie besparen. De meeste mensen weten niet dat energie besparen eigenlijk best wel makkelijk is, als je weet hoe je dit makkelijk kunt doen. Er zijn een aantal makkelijke tips die je kunt gebruiken om energie te besparen. 

Voorkom sluipgebruik

Als je een apparaat gebruikt en je het daarna op stand by zet, dan gebruikt het apparaat nog steeds energie. Dit weten heel veel mensen niet. Als een apparaat zoals een televisie op stand by staat dan gebruikt het apparaat nog ongeveer 75% van de energie. Dit is heel erg veel energie. Je verspilt 75% van de energie terwijl je het apparaat niet gebruikt. Gelukkig is er wel een tip om sluipverbruik tegen te gaan. Als je klaar bent met het apparaat haal dan de stekker uit het stopcontact. Zo verbruikt het apparaat geen onnodig stroom. Je kan ook een verlengsnoer met een aan en uit knop aanschaffen. Zo kun je alle apparaten in één keer uitschakelen.

LED-lampen aanschaffen

Als je een gloeilamp of een halogeen lamp gebruikt dan is het slim om die te vervangen voor led verlichting. De aanschafprijs van LED-lampen zijn veel hoger, maar zit heb je zo terug verdient. Dit is zo omdat een ledlamp 85% zuiniger is dan een gloeilamp en 75% zuiniger dan een halogeenlamp. Een ledlamp gaat ook nog eens veel langer mee. Een ledlamp gaat ongeveer 9x zo lang mee als een gloeilamp, daardoor hoef je niet steeds een nieuwe aan te schaffen. 

 

Gerelateerde artikelen

Mediation bij arbeidsconflicten en echtscheidingen

Fibbe Conflict Bemiddeling

Waarom zou je een professionele tekstschrijver inhuren?