Met de komst van de Euro in 2002 is alles een stuk duurder geworden. De Gulden stond een stuk lager en waren producten goedkoper. De euro was een stuk meer waard dan de Gulden en daardoor werden producten een stuk duurder. Met der tijd is dit wel veranderd. Waar eerst alles na het komen van de euro de prijzen een stuk lager lagen in euro’s, omdat de euro meer waard was, liggen de prijzen op dit moment weer ongeveer gelijk met toen we nog met guldens betaalden. Wanneer iets 10 gulden kosten, was dit omgerekend 6 euro. Nu betaal je ook 10 euro voor wat vroeger 10 gulden kostte. De prijzen zijn dus erg gestegen en dit zou niet zo erg zijn als de salarissen ook zo erg stegen, maar dit is niet het geval. Men heeft dus eigenlijk minder te besteden, maar hier wordt eigenlijk niet bij stilgestaan.

Waar mensen nu eigenlijk meer salaris hebben dan vroeger, is dit niet goed te vergelijken. Door de vele veranderingen en de digitalisering is alles nu anders dan zoveel jaar geleden. Enkelen zullen wel last hebben van deze veranderingen omdat zij dit niet goed bij hebben kunnen benen. Al met al wordt er aan gewerkt om alles zo geleidelijk mogelijk te laten verlopen. Zo zal over een tijdje alles digitaal worden.

Ook op het gebied van salaris is de digitalisering goed te zien. Vroeger was er een envelop met geld, toen werd het een loonstrookje en nu ontvangen wij dit allemaal digitaal. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het digitaliseren van het salaris van de werknemers. Bijvoorbeeld CBBS, CBBS is een HR salarisservice en je kan je alles wat met salaris te maken heeft, uitbesteden bij dit bedrijf. Zij kunnen voor een loonberekening opstellen en hiermee wordt exact berekend wat er aan belasting betaald moet worden. Ondernemers hebben veel baat bij het uitbesteden van de salaris berekeningen bij CBBS.

http://www.cbbs.nl