Net Whizz
Image default
Woningen

Zo voorkomt u een inbraak

Zoals u vast gelezen heeft in de nieuwsberichten worden inbrekers steeds slimmer. Inbreken met simpelweg een breekijzer komt eigenlijk nauwelijks meer voor. Hoe we ook ons best doen om het te voorkomen: steeds vaker blijken inbrekers hun hand te kunnen leggen op speciaal gereedschap bedoelt voor slotenmakers. Zo heeft de opkomst van het wereldwijde web dus ook duidelijk zijn nadelen. Er is helaas nauwelijks controle op de aanschaf van deze materialen. Met deze gereedschappen is het voor een inbreker kinderlijk eenvoudig om een verouderd standaard slot te openen. Met weinig meer dan een schroef en een schroevendraaier trekt de inbreker in een paar seconden uw cilinder uit het slot en kan ongehinderd naar binnen komen. Gelukkig kunt u uw eigendommen hiertegen beschermen!

Kerntrek beveiliging voor uw sloten

Er zijn voor een aantal merken sloten speciale schilden te koop die u over uw slot plaatst als een soort rozet, waardoor het onmogelijk is om uw slotcilinder uit het slot te trekken. Als deze schilden voor uw merk slot niet te krijgen zijn is het wellicht het overwegen waard om een nieuw slot te laten plaatsen, voorzien van kerntrekbeveiliging .

Slagsleutel of klopsleutel

Nog een veel gebruikte nieuwe techniek is het gebruik van een klop- of slagsleutel. Dit is een universele sleutel die de inbreker met enkele tikken in uw slot klopt, waarna hij uw slot eenvoudig kan opendraaien. Erg vervelend is het dat er met gebruik van de klopsleutel geen inbraakschade zichtbaar is, waardoor sommige verzekeraars niet tot uitkering overgaan. Gelukkig zijn er diverse cilinders beschikbaar die u tegen deze inbraakmethode beschermen.

Plaatsing van SKG-keurmerk sloten

Slotenmaker033.nl plaatst enkel sloten die voldoen aan het SKG-*** keurmerk. Deze sloten zijn kwalitatief goed, en beschermen u in de meeste gevallen tegen het kerntrekken of gebruik van klopsleutels. Vaak zijn deze sloten eenvoudig uit te breiden met een speciaal rozet waardoor uw slot nog beter beschermd is tegen aanvallen van buitenaf. Wij werken in de hele omgeving van 033, dus wij zijn ook slotenmaker Leusden.