Net Whizz
Image default
Auto’s en Motoren

Tips om je zenuwen onder controle te houden tijdens je theorie examen

Moet je binnenkort je theorie examen doen en heb je vaak last van examenstress? Lees dan snel verder, in dit artikel geven wij namelijk een aantal tips tegen examenstress en hoe je die kan onderdrukken.

Wees goed voorbereid

Het allerbelangrijkste is dat je goed voorbereid bent op je theorie examen. Je theorie examen oefenen is een process, en deze stof die je aanleert verdwijnt niet zomaar. Echter is het wel belangrijk om genoeg tijd te nemen om te voorbereiden voor dit examen, een avond van te voren de stof tot je nemen heeft weinig zin. Je moet veel oefenen en laten zien dat je deze lesstof ook beheerst.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je door de stress tijdens het examen een black-out krijgt. Echter kan je dit voorkomen door niet te lang te blijven hangen op een vraag waar je niet uit komt, dit versterkt namelijk de blokkering en kan paniek veroorzaken. Ga dus door naar de volgende opgave, neem een pauze of ga even naar de WC. Als je echt goed voorbereidt bent dan komt de kennis wel weer te boven.

Eet voor je examen een banaan

Het klinkt misschien gek, maar een banaan voor je examen kan helpen voor je examen. Zo zitten er stoffen in die bevorderlijk zijn voor je concentratie, motivatie en alertheid. Daarnaast kan een kauwgompje of een pepermunt tijdens het examen helpen te concentreren. Neem daarnaast geen energie drank in voor je examen, dit zorgt namelijk voor een dip!

Luister naar je intuïtie

Probeer tijdens de vragen zelf te verzinnen wat het mogelijk antwoord is voordat je naar de antwoordopties kijkt. Daarnaast is het verstandig om altijd met je eerste ingeving mee te gaan, veranderen van antwoord resulteert vaak in een fout.

Heb je hulp nodig om je bij het leren voor je theorie examen, neem dan eens een kijkje op theorie.nl