Net Whizz
Image default
Auto’s en Motoren

Occasions Volvo V40

Occasions Volvo V40 zijn gewild. Ontdek je occasions van de Volvo V40 dan is haast geboden, want voor je het weet zijn ze weer weg. De Volvo V40 kwam in 2012 op de markt en wordt gemaakt in Gent. De V40 is een compact middenklasser hatchback en concurreert met onder meer de BMW 1-serie, de Mercedes Benz A-klasse en de Audi A3. 

De Volvo V40 heb je in drie benzine- en drie dieselmotoren

De Volvo V40 is de vervanger van de S40, V50 en C30 modellen van Volvo. De V40 is er – en dus ook in occasion uitvoering- in drie verschillende diesel en benzinemotoren. De topper heeft een 2.5 liter benzine motor met een turbolader. Het vermogen is uitstekend met 187 kw, goed voor 254 PK. De Volvo V40 beschikt standaard over het bekende start-stop systeem. Dat geldt ook voor het terugwinnen van remenergie. Je loopt de Volvo V40 met een handgeschakelde bak of met automatische transmissie. De V40 van Volvo voldeed eigenlijk vanaf de presentatie aan de verwachtingen en niet voor niets is het een van de meest gewilde Volvo’s, ook als het gaat om een occasion van de V40.

Is importeren uit Duitsland de moeite waard?

Wie wel eens in Duitsland komt, die ziet dat daar de prijzen voor auto’s behoorlijk aantrekkelijker zijn. Het is dan ook zeer de moeite waard om eens de mogelijkheden te onderzoeken een auto te importeren uit Duitsland. Wil je aan Volvo V40 uit Duitsland importeren, dan dien je aan nogal een aantal voorwaarden te voldoen. Steek je licht eens op bij organisaties die weten waaraan je dan precies moet voldoen. Pas als je dat gedaan hebt, weet je of het importeren ook echt de moeite waard is. En dat kan in dit geval van de Volvo V40 best eens zo zijn.