Net Whizz
Image default
Auto’s en Motoren

Belangrijke dingen om te weten

Als ervaren verkeersregelaar in Leeuwarden is het natuurlijk van groot belang dat je de regels in het verkeer goed kent. Daarnaast moet je ook kunnen zien wanneer iemand zich hier niet aan houdt. Verder wordt er van je verwacht dat je de verkeersborden ook allemaal begrijpt. Voordat je kunt beginnen als verkeersregelaar zul je dus eerst door de theorietoets moeten komen. Wanneer je de eerste keer zakt is er niet zo veel aan de hand. Je moet dan nog even goed leren en krijgt later een tweede poging. Je kunt dit natuurlijk niet onbeperkt proberen. Er komt een moment dat je het gewoon moet kunnen.

Je bent nog niet klaar

Zodra je geslaagd bent voor je theorie, moet je nog een praktijkexamen afleggen. Hierbij ga je de straat op en moet je laten zien hoe je een kruispunt begeleidt als verkeersregelaar in Leeuwarden. Hierbij is iemand van de politie aanwezig die meekijkt en je beoordeelt. Je moet het verkeer goed kunnen stoppen op jouw teken en je moet duidelijk zijn in je bewegingen en aanwijzingen. Mensen die in een gekke verkeerssituatie terecht komen rekenen op jouw steun en zullen vaak zo goed mogelijk op je letten. Zorg dus dat je te alle tijde zichtbaar bent voor het grootste gedeelte van het verkeer. Het is jouw taak om ze veilig te houden.

Eindelijk een toffe baan

Als je eenmaal een verkeersregelaar in Leeuwarden bent zul je merken dat de weg er naar toe het dubbel en dwars waard was. Het is prachtig werk om te doen en ook nog eens ontzettend dankbaar. Verschillende mensen waren compleet in paniek geraakt als de niet snapten wat er gebeurde op de weg. Jij maakt daar het verschil in, jij schept orde en duidelijkheid in de chaos. Dat is iets waar veel mensen wat aan hebben. Laat je dus nooit vertellen dat het beroep dat jij uitvoert niet belangrijk is. Mocht je bij een evenement verkeersregelaar willen zijn, dan zijn alle examens niet nodig. Vaak moet je alleen wat vragen beantwoorden.