Net Whizz
Image default
Sport

De populairste sporten van 2021

In 2021 is voetbal de populairste sport ter wereld. In dit artikel bekijken we welke andere sporten de tweede en derde plaats innemen. Zoals in de inleiding vermeld, is voetbal in 2021 de populairste sport. Daarna volgen respectievelijk honkbal en basketbal. Dit zijn slechts enkele van de sporten die de afgelopen jaren erg populair zijn geweest en veel fans hebben. We hebben namelijk een hele goed nummer 4 en dat is zeker en vast padel!

Wat is padel en waarom is het een groeiende sport?

Padel wordt beschouwd als een van de meest dynamische sporten die ooit zijn uitgevonden. Het werd uitgevonden door Spanjaarden in de 15e eeuw tijdens hun tijd aan de rechtbanken, waar ze vaak met tennisballen en jeu de boules speelden in plaats van rackets. Pas bijna 100 jaar later kwam het in Frankrijk in een stroomversnelling toen Charles Simon Poulain aardappelen creëerde die meer veerkracht hadden dan tennisballen of bowls. Het is ook nog eens heel leuk om je beweging te meten met een sporthorloge. Met de opkomst van sporthologes kun je steeds beter alles in je lichaam meten en weet je precies of je goed bezig bent.

Wat zijn enkele typische regels voor padel?

Padel heeft zijn eigen regels die bijna identiek zijn aan tennis. Het belangrijkste verschil tussen deze twee spellen is dat bij padel alleen de voeten van de speler contact hebben met de grond. Het doel van deze sport is om je tegenstander met een bal in het veld te slaan terwijl je je eigen doel verdedigt. Regels voor het spelen van Padel:

– Speel deze sport op een vlakke ondergrond zonder obstakels voor je.

– Houd uw voeten stevig op de grond als u niet met uw voeten slaat of rent.

– Elke speler moet serveren voordat ze terugkeren naar hun punt of kruis

Hoe speel je padel?

Padel is een sport die lijkt op tennis, maar wordt gespeeld op een hardcourt. Het is het populairst in Europa en Zuid-Amerika, en groeit in populariteit in Noord-Amerika. Padel heeft een aantal regels die het onderscheiden van tennis. Er zijn geen netten en de bal moet worden geslagen voordat hij twee keer op de grond stuitert. De bal kan twee keer op de grond stuiteren omdat hij weinig stuitert en geen hogere snelheden kan bereiken zoals een tennisbal zou doen. De beste dingen van het spelen van padel zijn dat er meer bewegingsruimte is, je dichter bij het net zit en dat je mobieler bent dan bij tennis.