Net Whizz
Image default
Zakelijke dienstverlening

De nadelen van een online zakelijke rekening

Uiteraard klinkt het top om een zakelijke rekening te hebben die vooral online beschikbaar is, maar natuurlijk heeft het bankieren via een online zakelijke rekening ook nadelen. Deze zijn ondermeer:

1. Internetstoringen kunnen vertragingen opleveren: meestal komen deze storingen altijd ongelegen. Het betreft dan overmacht situaties, omdat zelfs de beste onlinebank nog steeds afhankelijk is van een internet hosting provider, die op zijn beurt ook weer rekent op de deskundigen van de internetprovider.

2. Hackers zijn altijd op de loer: banken zijn geliefd bij hackers. Ze zullen er dus alles aan doen om door de beveiliging van elk type bank heen te breken, indien ze zich dat ten doel hebben gesteld. Daaraan kan jij als klant helaas weinig doen;

3. Kan onpersoonlijk overkomen: indien je een persoon bent die behoefte heeft aan intermenselijk contact, kan je vooral in het begin het doen van je bankzaken bij een onlinebank als onpersoonlijk ervaren. Gelukkig went dit op den duur wel.  

Aanbieders waar je een online zakelijke rekening kunt openen 

Indien je als zzp’er ervoor kiest een online zakelijke rekening te openen, merk je al gauw dat je bij verschillende aanbieders terecht kunt. Hier onder omschrijf ik het product van drie van deze aanbieders voor je

1. Bunq zakelijke rekening openen ? Bunq is een vrij dure onlinebank. Hun abonnementskosten zijn haast even hoog als dat van een fysieke bankinstelling, waardoor je als zzp’er deze optie misschien wel zal willen overslaan. Echter krijg je bankpasjes en 25 rekeningen om je transa2ctoes mee te kunnen verrichten. Er is een boekhoudsoftwareprogramma dat je helpt bij het overzichtelijk houden van je transacties. Helaas is internetbankieren (dus via een website) niet mogelijk, waardoor je aangewezen bent op hun app bij alles dat je doen moet. Ook is hun klantenservice slechts via deze app bereikbaar.

2.Knab zakelijke rekening ?: is een Nederlandse bankinstelling die goedkoper is dan Bunq. Ook hebben ze een 50% actie die inhoudt dat je gedurende het eerste jaar van je abonnement slechts de helft van je maandelijks tarief betaalt. Je krijgt 1000 gratis transacties die ook via iDeal kunnen verlopen. Bij dit bedrijf is internetbankieren mogelijk. Helaas is er geen boekhoudsoftware aan hun product gekoppeld.

3.N26 zakelijke rekening ?: deze onlinebank wordt gezien als het antwoord voor zzp’ers omdat ze een gratis abonnement aanbieden. Dit basisproduct is gekoppeld aan een IBAN-bankrekeningcode. Je kunt zowel via internetbankieren als via je mobiele telefoon je bankzaken regelen met de twee bankpassen die je krijgt. Aangezien je geen transactiekosten hebt en ook niet aan gekke voorwaarden hoeft te voldoen om deze zakelijke rekening te openen, is deze optie geliefd bij velen.  

Ofschoon elke aanbieder zijn specifieke eisen heeft waaraan je dient te voldoen om een online zakelijke rekening te openen, zijn er wel enkele algemene zaken waar je rekening mee zal moeten houden. Deze zijn onder andere de identiteitscheck die ze voor het openen van de rekening plegen en het al dan niet betalen van abonnementskosten. Neem daarom altijd de beschikbare informatie op hun website goed door of bezoek zzpvergelijker.nl voor meer info.

https://www.netwhizz.nl/zakelijke-dienstverlening/