Net Whizz
Image default
Beauty en verzorging

Puistjes op mijn kin behandelen

Het behandelen van acne moet eigenlijk op twee manieren tegelijkertijd aangepakt worden. Allereerst moet je, inwendig dus, letten op wat je eet. En ten tweede, uitwendig, is het belangrijk dat je je huid goed schoonhoudt en eventueel herstellende behandelingen toepast. Puistjes op je kin zijn vaak net een ander geval. Deze acne wordt namelijk vaak ook in verband gebracht met hormonale factoren. Deze moeten dus ook aangepakt worden.

Zelf zijn wij fan van het e-book dat wordt aangeboden door AcneShop.nl (In 4 stappen de baas over jouw acne). Dat is wat ons betreft een prettige en succesvolle aanpak.

Allereerst is het dus belangrijk dat je zorgt dat je een goed voedingspatroon hebt. Het is belangrijk dat je genoeg groente, fruit, vis, eieren, volkoren granen en noten en zaden eet. Je moet juist weer niet te veel melkproducten (bijv. kaas), rood vlees en varkensvlees, gefrituurde voedingsmiddelen, tafelzout en witte suiker binnenkrijgen. Ook is het goed om de inname van water te verhogen, dus (meer dan) voldoende te drinken. Dit zorgt voor een verbetering van de ontgiftende processen in je lichaam en water helpt ook goed om de vezels in voedingsmiddelen zo goed mogelijk te benutten.

Op uitwendig gebied is het dus belangrijk dat je je huid grondig schoonmaakt. Hier kun je het beste natuurlijke producten voor gebruiken, omdat die je huid goed hydrateren zonder dat er al te veel olie aan toe gevoegd wordt. Het beste is om je gezicht iedere morgen en voordat je ’s avonds naar bed gaat te wassen. Dit kun je met helder water doen, maar het schijnt ook dat het goed werkt om het met de schil van een ananas te doen, omdat deze een ontstekingsremmend bestanddeel bevat. Daarnaast is het goed om elke avond voordat je naar bed gaat een nachtcrème op te smeren.
Puistjes op je kin zijn vaak nauw verbonden met hormonale factoren. Wel kun je bepaalde supplementen en voedingsmiddelen gebruiken om de hormonen op een natuurlijke wijze in balans te brengen. Voorbeelden hiervan zijn: macawortel, yam, teunisbloemolie, salie, venkel avocado en edelgistvlokken. Het beste kun je hiervoor wel een deskundige raadplegen; die kan bepalen wat voor jou het beste tegen de puistjes gaat werken.

https://www.netwhizz.nl/gezondheid/