Net Whizz
Image default
Woningen

Je kan oud roze in huis combineren met veel verschillende stijlen, zie ze hier!

Kleuren in huis kunnen verschillende effecten en stijlen creëren. De kleur oud roze is tegenwoordig niet heel veel meer te zien en dat is eigenlijk best jammer. De kleur kan namelijk heel mooi zijn in huis of in de slaapkamer en je kunt er prachtige stijlen mee creëren. In dit artikel vertel ik over oud roze in huis combineren en welke kleuren oud roze er eigenlijk allemaal zijn. Natuurlijk kan ik ze niet allemaal opnoemen, maar zeker een aantal! 

Wat is oud roze eigenlijk?

Oud roze is een prachtige zachte en iets wat donkerdere kleur roze. Ook wel doffe kleur roze genoemd. Het RAL-nummer is 3014. De kleur oud roze komt in veel verschillende tinten voor en dat maakt het een leuke kleur om mee te combineren. Oud roze kan namelijk juist echt meisjesachtig roze zijn, maar het kan ook zeker heel stoer roze zijn. 

Uit welke kleuren bestaat oud roze?

Wil je graag zelf een beetje experimenteren en wil je de kleur zelf eens gaan maken? Dat kan natuurlijk! Om een mooie oudroze kleur te krijgen meng je de kleuren rood, blauw en ivoor. Je kan er altijd nog wat wit bij toevoegen of geel om de kleur wat lichter of juist wat meer perzik te maken. 

Hoe combineer ik oud roze?

Ben je van plan oud roze te gebruiken in huis? Of heb je al een mooie oud roze muur in huis en wil je deze graag op een bepaalde manier combineren? Oud roze gaat heel goed samen met neutrale kleuren zoals wit of beige. Je creëert hier een mooie zachte en rustige stijl mee. Je kan de kleur ook goed combineren met een lichte houten vloer. De kleur oud roze is ook heel goed te combineren met andere pasteltinten zoals bijvoorbeeld pastelgroen of pastelgeel. De kleur is ook goed te combineren met klassieke elementen.