Net Whizz
Image default
Winkelen

Goed op weg met deze make-up tips van professionals

Om zeker te weten dat je een geweldige look gaat creëren, is het nooit verkeerd om de tips van enkele professionals op te volgen. Visagisten en make-up artists weten als geen ander hoe je make-up aanbrengt, welke fouten snel worden gemaakt en hoe je dit kunt voorkomen.

Spiegeltje, spiegeltje

Gebruik altijd een goede spiegel. Zorg ervoor dat je een spiegel met licht hebt en dat je hem overal kunt neerzetten. Visagisten vinden een spiegel die je omhoog kunt buigen ideaal, zodat je alles goed kunt zien als je je ooglook doet.

Voorkom fall-out

Doe eerst je ogen bij een make-up look, want hiermee voorkom je zogenaamde ‘fall-out’. Als je eerst je foundation doet en daarna je ogen, loop je het risico dat er oogschaduw onder je ogen valt. Als je het weghaalt, neem je ook weer een gedeelte van de foundation mee en kun je de oogschaduw uitsmeren.

Investeer in een blender

Gebruik een blender. Met een blender verdeel je de make-up namelijk het best over je gezicht. Volgens bekende make-up artists kun je het best de foundation aanbrengen met een kwast en daarna vervagen met de blender. Dit zorgt voor een natuurlijk resultaat. Je kan zo’n blender hier kopen.

Perfecte wenkbrauwen

Vul je wenkbrauwen met poeder in plaats van met een potlood. Het resultaat wordt hierdoor namelijk een stuk natuurlijker. Ook kun je, net als Kim Kardashian, kiezen voor een ombre-effect bij je wenkbrauwen, door te werken van donker naar licht.