Net Whizz
Image default
Kinderen

3 weetjes over een wiebelkussen

Heb je al iets gehoord van een wiebelkussen? Het is een handig hulpmiddel dat er steeds meer kinderen gebruikt wordt. En wiebelkussen zorgt voor meer rust bij kinderen. Het wordt zowel op school als thuis gebruikt, veel ouders en leraren zijn er dan ook over te spreken. Wil je meer weten over een wiebelkussen, lees dan snel verder. Hier onder vind je namelijk drie weetjes over een wiebelkussen.

Meer concentratie door het gebuiken van een wiebelkussen

Een van de belangrijkste voordelen van een wiebel kussen is dat kinderen zich beter kosten kunnen concentreren op moment dat zij hier op zitten. Dit is dan ook de reden dat veel kinderen en beatboxen op school gebruiken. Op deze manier is het voor hun makkelijker om lang stil te zitten en een werk te kunnen maken. Ook thuis wordt het kussen gebruikt bijvoorbeeld tijdens het maken van huiswerk.

Het verbeteren van de zithouding

Een ander voordeel van het wiebelkussen, is dat de zithouding verbeterd wordt. Door het kussen word je namelijk gedwongen om recht op te zitten. Je balans wordt hier ook getraind waardoor je continu geforceerd wordt om een juiste houding aan te nemen. Voor kinderen die niet goed recht kunnen zitten of moeite hebben met de juiste houding kan een wiebel kussen dan ook een hoop voordelen met zich mee brengen. Naast concentratie krijg je dus ook een betere houding, twee grote voordelen dus.

Niet te vaak gebruiken

Hoewel een wiebelkussen belangrijke voordelen met zich mee brengt, is het wel belangrijk om rekening te houden met het volgende. Na verloop van tijd bent je kind aan het gebruik van een wiebelkussen waardoor het effect minder wordt. Het is dus belangrijk om het wiebelkussen alleen te gebruiken op het moment dat het echt nodig is en niet de hele dag door. Dan zou je namelijk merken dat het effect minder wordt.