Net Whizz
Image default
Sport

Het waadpak als visuitrusting

Een waadpak is niet het eerste waaraan gedacht wordt bij de hengelsport. Wel is het een ontzettend handig hulpmiddel om aan te schaffen. Bij de online hengelsport winkel zijn er verschillende te koop, van lies tot geheel droogpak. Maar waarom is dit zo handig. Onderstaande een korte uitleg waarom een waadpak ook jou kan helpen aan de waterkant. 

Het vissen met een waadpak maakt het mogelijk te vissen op plaatsen waar anderen niet komen. Juist een karper heeft geleerd welke gebieden veel bevist worden en welke niet tot bijna niet. Hierdoor zal de karper op bepaalde plekken ook makkelijker azen dan andere plekken. Door gebruik te maken van een waadpak, kan je veel wateren juist op plekken komen waar anderen niet kunnen komen. Daarbij heb je de mogelijkheid om je hengels ook verder in het water te plaatsen, dan standaard aan wal. Hierdoor kan je bijvoorbeeld over taluds heen vissen, waar je vislijn al snel zou beschadigen. Ook kan je denken aan het vissen over een wierveld heen, wat anders het vissen onmogelijk zou maken. Door de vislijn uit het water te houden kan je alsnog een goed beetregistratie krijgen. Mocht de vis zich alsnog vast zwemmen in het wier, heb je de mogelijkheid om de vis te halen indien het hier niet te diep is. Dit is wel zo visveilig dan het moeten lossen van enkele meters lijn. 

Ook kan een waadpak helpen om je vislijn uiterst nauwkeurig neer te leggen. Zo hebben veel vissers altijd dat vraagteken in het achterhoofd of de onderlijn wel goed neer is gekomen in het water. Dat het lood niet te ver in de bodem is weggezakt bijvoorbeeld. Door het uitlopen van je lijnen kan je onder de top precies voelen en het aas presenteren. Dit geeft een gevoel van vertrouwen tijdens de visdag waardoor je nog meer kunt genieten. 

Naast deze punten heb je ook de mogelijkheid om je vislijn te bevrijden indien een karper zich vast zwemt. Wel zo fijn te weten dat je de karper weer ongeschonden terug kan zetten en je hebt natuurlijk weer enkele euro’s bespaard op het niet verliezen van je end-tackle. Des te meer een reden om ook eens aan een waadpak te denken. Deze zal zich zeker terug verdienen.

https://www.sportvisgigant.nl/