Net Whizz
Image default
Mode en Kleding

Effectieve methoden om je leren pasjeshouder zachter te maken

Effectieve methoden om je leren pasjeshouder zachter te maken

Leer is een zeer duurzaam materiaal dat veel slijtage kan weerstaan. Na verloop van tijd zal je leren pashouder echter hard en stijf worden. Als je al jaren dezelfde leren pasjeshouder hebt en deze in je portemonnee heeft gezeten, is het je misschien opgevallen dat het leer stug en moeilijk in gebruik is geworden. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je je leren pasjeshouder zachter kunt maken. Dit maakt het gemakkelijker te gebruiken en helpt het ook langer mee te gaan zonder enige schade of tekenen van slijtage. Hier zijn enkele effectieve methoden om je leren pasjeshouder zachter te maken:

Je leren pasjeshouder schoonmaken

Het eerste dat je moet doen, is je pasjeshouder schoonmaken. Om het goed schoon te maken, haal je alle inhoud uit je pasjeshouder veeg je elk compartiment af met een vochtige doek. Als er vuil of stof aan de binnenkant van de leren pasjeshouder zit, gebruik dan een tandenstoker om dit te verwijderen. Veeg vervolgens de buitenkant van je pasjeshouder af met een natte doek en indien nodig met een gum. Dit zou al het vuil of vuil moeten verwijderen dat zich in de loop van de tijd aan de buitenkant van je pasjeshouder heeft opgehoopt.

Zonneschijn

Als je in een gebied met veel zon woont, is dit een geweldige manier om je leren pasjeshouder zachter te maken. Laat het gewoon elke dag een uur of twee in de zon liggen totdat het weer zacht wordt. Je kunt het ook een paar minuten per keer in direct zonlicht leggen totdat je het gewenste effect hebt bereikt. Zorg er wel voor dat je hem niet te lang in direct zonlicht laat staan, want dit kan zowel je pasjes als de binnenkant van je pasjeshouder beschadigen.

Water en azijn mengsel

Je kunt ook een mengsel van water en azijn op je pashouder heren gebruiken als je in de wintermaanden geen toegang hebt tot de zon of als er helemaal geen zon is waar je woont (bijvoorbeeld als je in Noord-Europa woont). Week gewoon een schone doek in water gemengd met azijn (een deel azijn op drie delen).

Gebruik een föhn

Verwarm het leer met een föhn en breng vervolgens een kleine hoeveelheid vochtinbrengende crème aan op de pasjeshouder. De warmte zal helpen om de poriën van het leer te openen, zodat het meer vocht van de vochtinbrengende crème absorbeert. Deze methode is effectief voor alle soorten leer, inclusief suède en nubuck.

Wax je portemonnee

Het waxen van je portemonnee is een geweldige manier om zijn oorspronkelijke glans te herstellen en hem ook zachter te maken. Je kunt waxen krijgen voor verschillende soorten leer, zoals geolied, gepolijst of gewaxt suède. Als je bijvoorbeeld een geolied leerproduct heeft, moet je een olie wasproduct gebruiken in plaats van een bijenwas product, omdat bijenwas het alleen maar vettig en glanzend maakt.

Verschillende soorten leer

Er zijn verschillende soorten leer, waaronder plantaardig gelooid leer, chroom gelooid leer en olie gelooid leer. Plantaardig gelooid leer is gemaakt van de huid van een dier dat is behandeld met een looimiddel (bijvoorbeeld boomschors). Dit leertype heeft tijd nodig om in te trekken en zacht te worden, omdat het meer werk vereist dan andere leersoorten. Met chroom gelooid leer wordt vaak gebruikt door fabrikanten om producten te produceren die flexibiliteit en duurzaamheid vereisen, zoals portemonnees, meubelbekleding en schoenen. Bij het looien van olie worden oliën of vetten van dieren of planten gebruikt als looimiddel in plaats van boomschors of andere plantaardige derivaten