Net Whizz
Image default
Kinderen

Omgaan met een probleem met zadelpijn bij fietsen

Omgaan met een probleem met zadelpijn bij fietsen

Fietsen is een leuke activiteit en geschikt voor iedereen, ook voor ouders en kinderen. Desondanks kun je in de problemen komen als je er niet goed mee rijdt. Een daarvan is de zadelpijn. Veel fietsers geven hun oude fietszadels de schuld als hoofdoorzaak van dit probleem. Het is een feit dat je alleen het juiste zadel voor e fiets hoeft te kopen. Je moet wat tijd vrijmaken om te vergelijken en het juiste artikel te kiezen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je voldoende kennis nodig hebt. Sommige aspecten waarmee je rekening moet houden, zijn je lichaamsstructuur, geslacht, rijstijl, type fiets en andere.

De oorzaak van zadelpijn herkennen

Het maakt niet uit hoe sterk je bent, je rijplezier kan dalen als je achterkant pijn begint te doen. Ongemakken bij het rijden zorgen ervoor dat je je tijdens het rijden verplaatst om een ​​comfortabelere houding te vinden. Dit verstoort ook je focus tijdens het fietsen. Het is waar dat ongemak en pijn je rijervaring kunnen verpesten, dus je moet de oorzaken achterhalen. De pijn komt in vele vormen, waaronder tijdelijke ontsteking en roodheid. In veel gevallen zal je slechts een bepaalde hoeveelheid pijn voelen. De belangrijkste oorzaak is de slechte keuze van een fietszadel. Ook wordt je lichaamsgewicht ook een andere oorzaak. Te dik zijn legt meer druk op het zadel en leidt vaak tot pijn. Andere mogelijke oorzaken van deze pijn zijn zweetvocht, constante trapbeweging wrijving, verminderde bloedstroom en verhoogde temperatuur. Als je deze pijn wilt voorkomen, moet je het zadel vervangen door een beter zadel.

Fietszadeltips

Als je spullen in je achterzak hebt, zoals een pasjeshouder portemonnee of andere, moet je ze eruit halen voordat je gaat fietsen. Dit kan de druk verminderen en de pijn voorkomen. Zorg er ook voor dat je het oude zadel vervangt door een beter exemplaar. Een zadel is een van de belangrijkste onderdelen van je fiets omdat het bepaalt hoe comfortabel je rijdt. Veel mensen hebben misvattingen als het gaat om het kiezen van een zadel voor op de fiets. Ze denken bijvoorbeeld dat een zachter zadel altijd beter is. Het comfort is afhankelijk van je gewicht en andere eerder genoemde factoren. Een zacht zadel biedt meestal niet genoeg steun aan de berijder en vermoeide je snel tijdens het fietsen. Een andere cruciale misvatting heeft te maken met de grootte. Sommige mensen denken misschien dat een breder zadel beter is. Het comfort hangt in plaats daarvan af van je rijstijl. Als je vaak en lang fietst, heb je een minder hinderlijk en dunner zadel nodig. Deze regel is anders van toepassing als je een vrijetijdsrijder bent.

Een fietszadel kopen

Het kopen van een goed zadel voor je fiets is net zo eenvoudig als het kopen van een school tas. Het hangt af van wie het product gaat gebruiken. Wanneer je zadels op de markt vergelijkt, kun je verschillende soorten vinden. Zo is er het racezadel. Deze is bedoeld voor racen en rijden op de weg. Vervolgens heb je het comfortzadel. Deze is bedoeld voor degenen die vaak lange afstanden fietsen. Het is breed en heeft extra vulling. Een andere veel voorkomende keuze is het cruiserzadel en dit is geschikt voor recreatief rijden.