Net Whizz
Image default
Hobby en vrije tijd

Goedkoop dagje strand? Zo doe je dat!

Na twee weken van regen en kou dacht menigeen waarschijnlijk al dat de herfst in aantocht was. Maar niets blijkt minder waar! Want nu, eind augustus breekt opnieuw een hittegolf aan in Nederland! En dat is fijn, want we zijn nog lang niet toe aan de winterse kou. Had je net het opblaasbare kinderbadje al leeg gehaald en in de schuur opgeruimd. Haal ‘m er maar weer uit want we gaan nog een aantal hele warme dagen tegemoet. Datzelfde geldt voor je grote flamingo zwemband en je strandbal. Blaas ze maar weer op want het wordt strandweer!

 

Een dagje strand duur? Nee, het kan ook voordelig!

Met temperaturen van ver boven de 30 graden lopen de Nederlandse stranden weer massaal vol. In Zandvoort en Scheveningen staan lange files, dus mocht je een strandliefhebber zijn, probeer dan nog gauw een last minute vakantie te boeken of probeer een kamer in een Bed en Breakfast te vinden. Het mag low budget en simpel zijn. Slapen en uitrusten doe je de komende dagen toch op het strand! Mocht je nog niet van leuke strandartikelen voorzien zijn, dan helpen wij je een handje door wat suggesties en ideeën te roepen. Laten we meteen maar met het belangrijkste beginnen: Eten en drinken! Als je de hele dag op het strand in de brandende zon vertoeft heeft je lichaam wel wat vocht nodig. Natuurlijk kun je zorgen dat je je portemonnee mee hebt en kun je je drankjes in de nabij gelegen strandtenten kopen. Echter lopen de kosten na zo’n dagje dan flink op. Goedkoper is het om een koelbox mee te nemen en deze met enkele flesjes gekoeld water te vullen. Ook kun je wat belegde bolletjes in de koelbox leggen. Het geld dat je hiermee uit spaart kun je wellicht beter gebruiken om een ijsje te kopen!

 

Een grote zwemband is leuk, maar blaas jij ‘m op?

Het volgende item dat je beslist niet mag vergeten zijn strandlakens. Neem de grootste mee die je kunt vinden zodat je tijdens je dagje uit niet de hele tijd een persoonlijk zandkorrelgevecht aan het houden bent. Zorg ook voor wat vertier voor de kinderen. Koop nog gauw even een schep en emmertje zodat jouw kleintje een mooi zandkasteel kan bouwen en scoor bij Opblaasbareartikelen goedkoop een baby zwemband en strandbal. Zodat jullie samen ook zo af en toe de zee in kunnen om wat af te koelen. Neem niet al te grote zwembanden mee, want hoe leuk ze ook zijn. Die dingen moeten ook nog opgeblazen worden. En vind jij maar eens vrijwilligers die daar in de brandende zon aan willen gaan. Beter koop je gewoon iets eenvoudigs waarop je blijft drijven en wat ook niet al te groot is om mee te nemen.

 

Vergeet de zonnebrand niet, factor 50 graag!

Een ander item dat je beslist niet mag vergeten als je naar het strand gaat is zonnebrandolie. Ook als het najaar bijna is aangebroken, brand de zon nog flink en kun je echt nog heel erg verbranden. Kies voor een zonnebrand met een hoge factor zodat je langdurig en goed beschermd bent tegen de schadelijke uv stralen van de zon. Vaak vind je bij het Kruitvat betaalbare flacons. Nou met deze items kun je het voordelig en gemakkelijk een hele dag met je vrienden of kinderen op strand uithouden. Ik zal hieronder nog even een klein to do lijstje maken zodat je direct je spullen kunt pakken en gaan!

 

Je ’to do’ lijstje….

 

–          Koelbox

–          Flesjes water

–          Belegde broodjes

–          Zonnebrandolie

–          Groot strandlaken

–          Klein zwemband

–          Strandbal

–          Geld