Net Whizz
Image default
Bedrijven

Met zekerheid achter het stuur

Met een camera voor zicht achter uw voertuig zit u met zekerheid achter het stuur. Dat weten de fabrikanten van de bestelbussen tegenwoordig ook. De meeste bestelbussen zijn standaard uitgevoerd met een dergelijke achteruitrijcamera. Wil u een achteruitrijcamera kopen? Dan kunt u voor verschillende typen kiezen.

Tegenwoordig zien we veel keuzes richting de draadloze achteruitrijcamera’s. De camera’s zijn erg makkelijk in uw voertuig te installeren. Daarnaast vragen mensen is een bekabeld systeem hebben of het mogelijk is om ditzelfde systeem draadloos te maken. In de meeste gevallen is dat gewoon mogelijk. Er zijn op de huidige markt veel professionele en degelijke systemen. Bekende zijn de VZ en de SVEN-systemen. U kunt er ook voor kiezen om een draadloos camerasysteem te kiezen dat gebruikt maakt van het WiFi netwerk. In deze gevallen wordt door veel installateurs aangeraden om een bekabeld systeem te installeren. De reden om dit te doen is als volgt: Bij een goed aangelegd camera systeem met kabels kan bijna niets meer mee gebeuren. Het enige dat storingen oplevert zijn gebroken kabels. En dit komt vrijwel nooit voor (mits de installaties goed is gedaan).

Bij draadloze systemen is dit anders. Wanneer zowel de zender en de ontvanger helemaal zuiver werken, kunnen signalen alsnog worden verstoord door signalen van buitenaf. Het ligt wel aan het model dat u installeert. De meeste goedkopere installaties hebben een dramatische kwaliteit verbinding. Omdat de verschillen zo groot zijn kiezen de meeste installateurs ervoor om alleen professionele systemen te installeren. Dit voorkomt vel ergernissen.

Een achteruitrijcamera is uiteraard perfect wanneer u achteruit moet rijden. Dat is erg logisch. Wat veel mensen niet weten is dat je de camera’s ook kunt gebruiken tijdens andere situaties. Een achteruitrijcamera kan namelijk ook erg handig zijn bij inhaalmanoeuvres en bij het invoegen op drukke wegen. U kunt op een monitor zien wat er achter uw voertuig gebeurd.