Net Whizz
Image default
Industrie

Verschillende soorten rolsteigers op een rijtje

Rolsteigers zijn ideaal om op te klussen, ze zijn namelijk erg gebruiksvriendelijk. Wanneer er bijvoorbeeld een huis geschilderd moet worden wordt vaak aangeraden dit te doen met een rolsteiger, op een rolsteiger sta je namelijk een stuk steviger dan op een ladder. Je daarnaast ook nog eens gereedschap meenemen de rolsteiger op, je hoeft dus niet steeds naar beneden te gaan. Een rolsteiger is ook veel breder dan een ladder, dit is vooral voor het schilderen makkelijk. Je hoeft namelijk niet steeds je ladder te verplaatsen. Op het gebied van rolsteigers zijn er ook een aantal verschillen, niet iedere rolsteiger is namelijk hetzelfde. Hieronder kun je lezen over de verschillende soorten rolsteigers. 

Waarom een rolsteiger

Wanneer je een steiger moet gebruiken kun je het beste voor een rolsteiger kiezen, een rolsteiger is namelijk de meest makkelijke steiger om te gebruiken. Bij een rolsteiger is het namelijk mogelijk om de steiger te rollen en dus ook makkelijk te verplaatsen, dit is vooral handig als je op verschillende plekken te werk moet gaan. Het is bij een rolsteiger ook erg makkelijk om de werkhoogte te bepalen, je kunt hem namelijk op verschillende manieren opbouwen. De hoogste werkhoogte van een rolsteiger is acht meter, het is dan ook niet toegestaan om de steiger hoger op te bouwen met andere onderdelen of materialen. 

Euro of standaard 

Wanneer je gaat zoeken naar rolsteigers zie je vaak de termen “euro” of “standaard” voorbij komen, bij euro gaat het dan over een speciale pen verbinding die alleen die steigers hebben. Bij de standaard steiger is er niets speciaals aan en is hij gewoon standaard. Beide steigers zijn goed, welke verbinding je ook kiest. Ga wel altijd naar of het een steiger is van goede kwaliteit zodat je zeker weet dat je veilig te werk kunt gaan.