Net Whizz
Image default
Gezondheid

Iedereen gedraagt zicht anders

Iedereen is anders en dat is goed. Vaak kun je op jonge leeftijd al herkennen hoe kinderen laten worden en gaan functioneren. Sommige kinderen zijn luidruchtig en aanwezig en andere daarin tegen kan je kwijt zijn en die hoor je helemaal nooit. Vooral als je veel met kinderen werkt of zelf meerdere kinderen hebt herken je vaak verschillen persoonlijkheidstrekjes hebben. Je hebt de drukkere kinderen en de rustige kinderen en allebei verwachten ze individuele begeleiding. Het is lastig om zelf te bepalen wat kinderen nou precies voor hulp en begeleiding nodig hebben. Daarom geef ik je hierbij tips wat je er aan kan doen om deze kinderen juist te begeleiden.

 

De rustige kinderen hebben meer begeleiding nodig dan dat ze vragen. Deze kinderen kunnen zichzelf helemaal afsluiten van de groep en kunnen ook bepaalde dingen niet helemaal mee krijgen. Deze kinderen moet je vaker aanspreken of even contact mee zoeken. Niet alleen om polshoogte te meten, maar ook omdat ze dit vaak moeilijk vinden. Deze kinderen vermaken kan vrij makkelijk met een kleurplaat of iets om te bouwen zoals lego.

 

De drukke kinderen daarin tegen vergen een hele andere aanpak. Deze kinderen zullen veel bij je komen omdat ze wat te vertellen hebben of gewoon omdat ze alleen maar door willen praten. Deze kinderen moet je soms even vertellen dat je geen tijd voor ze hebt. Het is slim om ze iets te geven waarmee ze stoom af kunnen blazen. Denk hierbij aan de mogelijkheid om buiten te spelen. Je kan ze laten voetballen of tikkertje spelen. Je kan ook een trampoline kopen. Hier kunnen ze de hele middag op springen en energie op kwijt raken. Om het veilig te houden moet je vel gebruik maken van een springmat trampoline en een veiligheidsnet voor trampoline.

 

Je moet natuurlijk ook met de ouders of leraren overleggen wat zij denken dat goed is voor hun kind

https://www.trampolines.nl/