Net Whizz
Image default
Energie

Situaties waar u rekening mee moet houden bij het terugvragen van btw voor uw zonnepanelen

Door gebruik te maken van fotovoltaïsche systemen of zonne-energie komt u ook in aanmerking voor btw teruggaaf zonnepaneel. Je kunt het niet zomaar terugvorderen wanneer je maar wilt. Er zijn processen en vereisten waaraan u zich moet houden. Evenzo moet u mogelijk uw huidige situatie beoordelen om te weten hoe u precies uw btw-teruggave kunt krijgen voor de zonnepanelen die u heeft. Alles over btw is verwarrend, wat meer als het wordt toegepast op zonnepanelen? Om u hierover meer informatie te geven, leest u tot het einde door om uw situatie te vinden over hoe u btw kunt terugvragen.

 

Verschillende situaties van mensen die de btw van zonnepanelen kunnen terugvragen

De eerste situatie waar u naar moet kijken is of u als zelfstandige werkt of een eenmanszaak heeft. Bent u een zelfstandige of een eenmanszaak, dan kunt u zeker de btw voor uw zonnepanelen terugvragen. U kunt de btw-teruggave van uw zonnepanelen opnemen in de reguliere btw-aangifte van uw bedrijf, ongeacht of u deze voor privé- of kantoorgebruik gebruikt. De volgende situatie is wanneer u eigenaar bent van een bedrijf zoals een LLC of een algemeen partnerschap. Het hebben van een bedrijf of privébedrijf kan u ook in aanmerking komen voor het terugvragen van uw btw voor zonnepanelen. De derde situatie is wanneer u het zonnepaneel in opdracht van uw bedrijf heeft gekocht. Bent u degene die zonnepanelen heeft gekocht voor uw bedrijf, dan kunt u deze meenemen in uw reguliere btw-aangifte inclusief de aanschaf- en installatiekosten. De laatste situatie is wanneer u zonnepanelen voor uw huis heeft gekocht terwijl u een onderneming dreef. Als u echter tot deze situatie behoort, moet u de specifieke stappen volgen voor particulieren zoals u. U moet uw zonnepanelen registreren als ondernemer om uw btw terug te kunnen vorderen.

 

Facturatie en berekening van de btw-teruggave voor uw zonnepanelen

Bij het terugvragen van btw voor uw zonnepanelen moet u uw factuur opmaken. U moet klaar zijn voor twee facturen. De eerste is de factuur van uw zonnepanelen met uw naam erop. De tweede is dat de factuur van uw energieleverancier zelf moet zijn. Bovendien, als de naam van het bedrijf op de facturen staat, is dat geen probleem. Zolang je wettelijk op die bedrijfsnaam staat ingeschreven bij de KVK van de KVK, is factureren geen probleem. Maar hoe zit het met de berekening van de btw-teruggave? Wie is verantwoordelijk voor het maken van de berekening? U moet weten dat u verantwoordelijk bent voor het berekenen van uw btw. U moet berekenen hoeveel elektriciteit u aan de energieleverancier levert en welke elektriciteit u verbruikt. U moet uw btw-aangifte invullen voordat u deze kunt berekenen.