Net Whizz
Image default
Dienstverlening

Het verkeer en je telefoon

Dat bellen in het verkeer gevaarlijk is, daar zijn we met z’n allen al over uit. Zelfs met een handsfree set zorgt onze zakcomputer nog voor de nodige afleiding en daardoor ook ongelukken. Niet heel gek een gemiddelde auto is 1000 kilo zwaar en heeft een tank met daarin 50 liter benzine of andere zeer brandbare stof. Met een snelheid tot 130 km per uur (voor sommige iets meer) is het best gevaarlijk om geen volle focus op de weg te hebben. Je kan door je te laten afleiden door je telefoon niet alleen jezelf, maar ook anderen om je heen in gevaar brengen. En zeg nou even eerlijk, jij wil toch ook niet een dodelijk ongeluk op je geweten hebben. Nog steeds vallen per jaar tientallen doden in het verkeer wat direct of indirect aan het gebruik van een telefoon te wijden valt. Naast dit nog veel te hoge aantal doden vallen er ook jaarlijks honderden gewonden. Het gebruik van een telefoon in het verkeer vergroot de kans op een ongeluk met een factor van 25. Toch is de verleiding groot om even op te nemen of te kijken wie jou geappt heeft, daarom een aantal tips die de verleiding verlagen:

  • Zet je toestel op stil.

Less is more, hoe simpel deze tip ook klinkt effectief is hij zeker. Wanneer je niet door hebt dat je gebeld wordt of ge-sms’t zal je het ook niet missen. Je kan ook de vliegtuigmodus aan zetten, dan bespaar je ook nog eens een hoop batterij.

  • Verstop je toestel, en leg hem uit het zicht.

Als je je telefoon niet ziet kan je hem ook niet missen. Je ziet geen lampjes knipperen of beeldschermen oplichten, kortom je komt niet in de verleiding om je telefoon te pakken.

Wordt er van jou verwacht dat je overal bereikbaar bent, bijvoorbeeld door je klanten? Ga dan in zee met een inbound callcenter zoals bizziphone.com. Zij hebben goed getrainde telefonistes in dienst die precies weten hoe ze jouw klanten kunnen helpen.

https://www.bizziphone.com