Close

Versnel uw bedrijfsprocessen met 5S methode implementatie

Is uw bedrijf ook al overgegaan tot de 5S methode implementatie? Deze methode kan heel wat betekenen voor uw bedrijf. Het principe achter deze methode is dat hij u helpt uw werkplek op te ruimen. U gooit weg wat u niet nodig heeft en behoudt alleen maar de zaken die belangrijk zijn. Door uw werkplek op deze manier te organiseren kunt u gegarandeerd efficiënter werken. Uw werknemers zullen hun werkzaamheden sneller kunnen gaan uitvoeren. Hierdoor produceert u niet alleen meer, u bespaart ook nog eens op de kosten. Dankzij de implementatie van de 5S methode slaat u dus meteen twee vliegen in één klap. Zorg er wel voor dat u de implementatie van de 5S methode binnen uw bedrijf overlaat aan een gespecialiseerd bedrijf. Zo is Blokss expert als het om het efficiënter maken van bedrijfsprocessen gaat.

5S methode implementatie verloopt in vijf stappen

Bent u al bekend met de 5S methode en de implementatie ervan? Door gebruik te maken van deze methode kunt u een stuk efficiënter werken. Door een gespecialiseerd bedrijf zoals Blokks in te schakelen, kunt u deze methode ook gaan gebruiken binnen uw bedrijf. De implementatie van de 5S methode verloopt in vijf fases. U begint met de sorteerfase. Hierin bekijkt u wat noodzakelijk en overbodig is binnen uw organisatie. Hierna volgt het schoonmaken. Tijdens deze stap worden ruimtes en gereedschappen schoongemaakt. De schoonmaakmethodes worden vastgelegd voor de toekomst. Tijd voor fase drie: het schikken. In deze fase worden vaste plekken aan bijvoorbeeld gereedschappen toegekend. Tijdens de volgende stap, het standaardiseren, wordt ervoor gezorgd dat u niet voor verrassingen komt te staan. De eerste drie fases worden duurzaam gemaakt. Uiteindelijk is er de laatste fase: het systematiseren. In deze fase wordt gezorgd voor het behoud en de continuïteit van de verbeteringen.

Laat de 5S methode implementatie verzorgen door een interim manager

Zo nu en dan is het tijd om de bedrijfsprocessen binnen uw onderneming eens goed onder de loep te nemen en waar nodig zelfs veranderingen door te voeren. Natuurlijk wilt u wel dat dit op een professionele manier wordt gedaan. Heeft u er dan al eens aan gedacht om een interim manager in te huren? U kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht bij een specialist zoals Blokss. Dit bedrijf levert uitsluitend coaches die al jarenlang ervaring hebben opgedaan binnen grote internationale bedrijven. Hierdoor kunnen ze u perfect helpen bij de implementatie van de 5S methode binnen uw onderneming. En dat is nog maar het begin. Een interim manager kan zorgen voor een breed scala aan strategische veranderingen om uw bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk te maken.

© 2019 Net Whizz | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.