Net Whizz
Image default
Zakelijk

Lees hier meer over Roos van Leary

De Roos van Leary is een psychologisch concept dat werd bedacht door de Amerikaanse psycholoog Timothy Leary in de jaren 1960. Het gaat om een psychologische theorie over persoonlijkheid en verandering. Volgens de theorie bestaat de persoonlijkheid uit vier kernwaarden, waarvan twee neutraal zijn en twee tegenstrijdig. Deze waarden zijn: behoefte aan verandering, behoefte aan stabiliteit, behoefte aan autonomie en behoefte aan verbondenheid. 

Volgens de theorie is het belangrijk om in balans te zijn met deze vier kernwaarden. Als je in balans bent, ben je gezond en voel je je goed. Als je echter te veel naar een kant neigt, kan dit problemen veroorzaken. Als je bijvoorbeeld te veel behoefte hebt aan verandering, kan dit leiden tot onrust en ontevredenheid. 

Deze theorie vertelt meer over de persoonlijkheid 

Leary geloofde dat mensen meer evenwicht kunnen bereiken door hun persoonlijkheid te veranderen. Om dit te bereiken, bedacht hij de Roos van Leary, een model dat mensen helpt om te begrijpen welke waarden in hun persoonlijkheid belangrijk zijn. Het model bestaat uit een cirkel met de vier kernwaarden in de vier hoeken. De cirkel wordt gezien als een symbool voor een evenwichtige persoonlijkheid. 

Door het Roos van Leary-model te gebruiken, kunnen mensen hun persoonijkheid begrijpen en hun gedrag aanpassen, zodat ze meer evenwicht bereiken. Het is een nuttig model om mensen te helpen hun persoonlijkheid te veranderen en te begrijpen waarom ze bepaald gedrag vertonen. 

Er zijn diverse trainingen hier te volgen, bekijk online het assortiment. Meer weten over deze methode, of de training welke gevolgd kan worden, neem dan contact op met dit bedrijf. 

https://www.roosvanleary.com/