Net Whizz
Image default
Woning en Tuin

Kan ik mijn eigen verhuizing regelen?

In Nederland verhuist men gemiddeld zo’n zeven keer in hun hele leven. Negentig procent van de Nederlanders zorgt voor zijn eigen verhuizing. Vaak worden er busjes ingehuurd en dozen van de supermarkt gebruikt om de inboedel in te pakken. Het kan erg veel tijd, energie en mogelijk problemen kosten als u er voor kiest zelf te verhuizen. Maar 10% van de Nederlanders die verhuizen schakelt hier een verhuisfirma voor in. In sommige situaties is dit erg verstandig. Vaak zijn verhuizingen vanaf een hogere verdieping het moeilijkst. Vaak moeten objecten die niet door de deur passen vanuit het raam naar buiten. Het demonteren en naar beneden takelen kost erg veel energie.Ook de afstand kan een factor zijn. Als u binnen uw woonplaats verhuist is op en neer rijden een relatief kleine moeite. Verhuizen naar een verder gelegen plaats is een grotere uitdaging. Om zo min mogelijk kosten te maken is het zaak om het aantal ritten te minimalizeren. Het positioneren en inpakken speelt hier een grote rol in. Voor een verhuisfirma is het vaak mogelijk om al uw hele inboedel in 1 of 2 ritten te verhuizen. Dit kan u veel tijd besparen.

Prijs voor een verhuizing

Het is niet aan te raden om het inpakken van uw inboedel door een verhuisfirma te laten doen als u kosten wilt besparen. Dit is vaak een duur onderdeel. Het inpakken en de demontage van grotere of breekbare objecten zou u kunnen overlaten aan de verhuizers zelf. Een gemiddelde verhuizing is vrij prijzig. U moet al gauw denken aan zo’n duizend euro en dat is als u een deel van het inpakwerk zelf doet. Wij raden u daarom aan om eerst offertes van meerdere partijen te vergelijken voordat u een keuze maakt. Uit evaring weten wij dat u de prijzen van verhuisfirma’s ver uit elkaar elkaar kunnen liggen. Bij het ene bedrijf betaalt u soms veel meer dan bij een ander. Er zijn verschillende websites waar u de prijzen kan vergelijken of meerdere offertes kan ontvangen van bedrijven bij u in de buurt.

Heb ik genoeg aan mijn inbedoel verzekering

Een inboedelverzekering meestal niet de kosten voor eventuele beschadingen. Dit komt omdat uw inboedel alleen verzekerd is binnen uw woonadres. Tijdens de verhuizing bent u dus niet verzekerd als u geen aanvullende verzekering afsluit. Mocht het zijn dat u een verhuisfirma inschakelt dan nemen zij de verantwoordelijkheid voor uw inboedel en bent u verzekerd. Soms kunt u ook extra verzekeringen afsluiten via de verhuizers of uw eigen verzekering.

http://www.verhuisbedrijf-wijzer.nl/