In Nederland heb je recht op familie recht. Iedereen maakt er overigens ook gebruik van. Dit kan zowel bewust als onbewust. Het recht houd zich namelijk met alles bezig in het kader van familie. Denk hierbij aan huwelijk, afstamming, de geboorte van kinderen en echtscheiding. Hiernaast regelt het familie recht de bevoegdheden van familie leden en de verantwoordelijkheid over kinderen. In tegenstelling tot wat heel veel mensen denken hoort het erfrecht niet bij het familierecht.
Het familie- en personen recht is in Nederland opgenomen in het burgelijke wetboek net zoals een heleboel andere wetten. Deze wetten spelen overigens een hele belangrijke rol als het gaat om de internationale verdragen die te maken hebben met de rechten van het kind. Heel veel van deze wetten en regels zijn overigens ook opgenomen in de Europese unie.
Ik heb net al wat dingen benoemd die allemaal onder het familierecht vallen. Er zijn er nog veel meer onderdelen dan dat ik net benoemd heb. Om er nog eens een paar te noemen: ontheffing en ontzegging van het ouderlijk gezag, naamwijziging en adoptie vallen ook onder het familierecht. Ook kan je je peetouders benoemen. Niet alleen het ontkennen van het ouderschap, ook het erkennen van het ouderschap wordt geregeld doormiddel van deze wetten. Niet alleen de echtscheiding, maar ook de alimentatie die betaald moet worden na een echtscheiding wordt geregeld.
Ik heb nu een hele boel dingen benoemd die allemaal vallen onder het familierecht. Het kan zijn dat je hier vrijwillig of gedwongen mee te maken krijgt. Het is slim om in dit geval gebruik te maken van een advocaat Delft. Het is natuurlijk niet altijd noodzakelijk om gebruik te maken van een advocaat. Maar als jij en je partner hardhandig uitelkaar gegaan zijn dan is het soms noodzakelijk om gebruik te maken van een advocaat. |
https://www.ebhlegal.nl |