Net Whizz
Image default
Gezondheid

Vitamine C is belangrijker dan je denkt

Vitamine C kan een mens binnenkrijgen door veel groente en fruit in te nemen. Het gaat dan vooral om de volgende fruitsoorten : citroen, bessen, kiwi’s en aardbeien. Als je ervoor wilt zorgen dat er genoeg vitamines in groenten blijven zitten dan is het enorm belangrijk om met heel weinig water te koken. Daarnaast is het van groot belang om het eten niet te lang en te hoog op te laten staan. Als mensen een teveel aan deze vitamine binnen krijgt kan dit zorgen voor diarree of kunnen er darmklachten optreden. Deze vitamine C is de meest bekende onder de consumenten van supplementen. Deze vitamine moet er in het menselijk lichaam voor zorgen dat het bindweefsel wordt gevorm en daarnaast dat de weerstand van het lichaam op pijl wordt gehouden.

Het innemen van deze vitamine wordt met name tijdens griep en verkoudheid gestimuleerd door artsen. Vaak is het ook het geval dat artsen deze vitamine voorschrijven als een patiënt iets gebroken heeft en dus extra moet aansterken. Vitamine C zorgt er ook voor dat de opname van non-heemijzer wordt gestimuleerd vanuit voeding. Uit een gerecht met fruit en groent neemt je lichaam automatisch meer ijzer met het gebruik van dit voedingssupplement.

In Nederland komt het eigen nooit meer voor dat iemand overlijdt aan de gevolgen van vitamine C tekort. Volwassen mensen hebben ongeveer dagelijks 70 mg vitamine C nodig, vrouwen die in verwachting zijn hebben ietsje meer nodig. Als je gewoon dagelijks groente en fruit eet hoef je je nergens zorgen om te maken. Mensen die overmatig alcohol nuttigen of een eenzijdig voedingspatroon hebben lopen wel risico op een tekort. Symptomen van een tekort aan deze vitamine kunnen als volgt zijn : vermoeidheid, weerstand verminderd, slechte genezing van wonden en veel blauwe plekken op je lichaam. Zorg er dus voor dat je lichaam genoeg weerstand heeft, topvitamins.nl biedt voor jou de ideale supplementen aan die hiervoor kunnen zorgen.

http://www.topvitamins.nl/