Als je erover na zit te denken om een eigen bedrijf op te starten is dat helemaal niet zo een slecht idee. Je kunt namelijk zelf heel gemakkelijk een eigen bedrijf opzetten. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je 100% achter je keuze staat, want er alleen voor staan kan ook moeilijk zijn. Het is dus belangrijk dat je zeker weet wat je doet.

Stappenplan

Hierna volgt een stappenplan waarbij je gemakkelijk kan kijken welke stappen je moet ondernemen om een bedrijf te beginnen:

  • Stap 1: bepaal wat voor bedrijf je wilt beginnen. Wil je iets gaan produceren of wil je alleen goederen verkopen. Een ondernemingsplan maken is cruciaal in deze stap.
  • Stap 2: wat is de markt waar je gaat werken? Welke concurrenten domineren deze markt? dit zijn belangrijke vragen waar je goed mee rekening moet houden.  
  • Stap 3: wat is je budget en welk bedrag is er nodig om een bedrijf te beginnen? Waar haal je al dit geld vandaan? Het kan handig zijn om spaargeld te gebruiken, want dat heb je al en hoef je ook niet meer terug te betalen. Aan de andere kant is al dit geld wel in een klap weg en kan je er niet meer gemakkelijk aankomen. Soms is het dus handiger om een lening aan te gaan bij de bank. Je moet dan wel meer geld terugbetalen, door natuurlijk de rente. De rente is op dit moment wel extreem laag, dus lenen is nu best voordelig.
  • Stap 4: de administratie. Dit is een belangrijk onderdeel als je wilt dat je bedrijf goed loopt. Denk daarom aan de taken die hieronder vallen en wie dit allemaal gaat doen. Doe je dit zelf of schakel je een bedrijf in dat dit voor je wilt regelen.  Als je het zelf wilt doen moeten termen zoals salarisstrook en urenregistratie je bekend in de oren komen en je moet hier goed mee kunnen omgaan.
https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home
Published on :Posted on