Net Whizz
Image default
Alarmsysteem

Hacking conferentie begint de lockpick sport.

Bij een verafgelegen, In een buitenpost verweg van Hackaday, keken een paar mannen naar een spionagefilm met een flesje goedkope Russische wodka. Plotseling verscheen er een blonde agent met een fascinerend uitziende lockpick gadget dat in een slot geduwd werd. De gadget maakte het slot binnen no-time open door het automatisch te lockpicken. We weten allemaal heel goed dat we niet alles dat we op TV zien moeten geloven, maar deze blijft hangen.
 
Tegenwoordig, voor ons althans, is fantasie een realiteit geworden door het feit dat [Peterthinks] zijn 3D geprinte lockpick pistool openbaar heeft gemaakt – perfect voor een aankomende FBI-agent. Natuurlijk gebruiken de Russen dit soort gadgets waarschijnlijk al veel langer en hun YouTube-video’s zijn veel beter, maar om een eigen machine te bouwen gaat net een stapje verder.
 
Het apparaat werkt door handmatig de schakelaar om te zetten, die vervolgens de lockpick naald op en neer tikt en tegelijkertijd een tension wrench gebruikt om de voorzichtig de cilinder open te laten draaien.
 
De grootte van het apparaat maakt het perfect om mee te nemen in een achterzak. Nu ben ik in afwachting van de kans om een held te worden in de lokale parkeerplaats wanneer iemand onvermijdelijk hun sleutels op slot achterlaat in hun auto. Ik kan het ook zelf gebruiken in mn dagtaak als een geheim agent. Zorg ervoor dat je je CIA-, MI6- of KGB-gegevens bij de hand hebt voor het geval je door de politie wordt doorzocht of de politie denkt dat je slechts een toevallige inbreker bent. Diplomatieke immuniteit, of een ‘license to pick’ zou ook nuttig zijn, als je er een kunt krijgen.
 
Zoals eerder vermeld, [Peters] video is niet de beste om lock picking uit te leggen, maar hij krijgt zeker de prijs voor geheimzinnigheid. Hij plaatst niet vaak videos.
 
Ondertussen hebben we alleen nog maar wat 3D geprinte pistolen nodig.